Μαρινάκης για χαλιά Κεφαλογιάννη: «Να δείχνουμε αυξημένη προσοχή, τα λεφτά είναι των Ελλήνων πολιτών – Όλοι προσωρινοί είμαστε»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την αγορά χαλιών αξίας 17.980 ευρώ από το υπουργείο Τ ουρισμού αλλά και των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που δαπανήθηκαν για λόγους «ανακαίνισης» με απευθείας αναθέσεις, ο Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξή στα Παραπολιτικά είπε ότι «κάθε ευρώ το οποίο δαπανάται από τον κρατικό κορβανά πρέπει να το προσέχουμε και να το τσεκάρουμε πάρα πολλές φορές», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι δεδομένο ότι έχουν ανάγκες τα γραφεία κατά καιρούς αλλά αυτές οι ανάγκες όταν αποφασίζεται το πώς θα ικανοποιηθούν ρέπει να δείχνουμε επειδή δεν είναι δικά μας λεφτά, πολλαπλάσια προσοχή».

Ο Παύλος Μαρινάκης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 20-09-24

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είναι κάτι το οποίο προκαλεί δικαίως κατά καιρούς αντιδράσεις από τους πολίτες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μειωμένο ενδιαφέρον αυτές τις αντιδράσεις. Είναι λογικό, οι πολίτες πληρώνουν φόρους και εισφορές. Η αλήθεια είναι ότι στην μεγάλη εικόνα η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει την μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα. Πρέπει να δούμε και τη μεγάλη εικόνα για τον τουρισμό, δεν συνδέω το ένα θέμα με το άλλο αλλά για να μην μηδενίζουμε τη δουλειά που έχει γίνει από ένα επιτελείο και την κα Κεφαλογιάννη νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτή η στάση μας. Όταν μιλάμε για χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, ασχέτως αν αυτά είναι περισσότερα ή λιγότερα, έστω και για 1 ευρώ πρέπει να δείχνουμε αυξημένη προσοχή γιατί είναι λεφτά τα οποία δεν ανήκουν σε κανέναν μας, είναι λεφτά των Ελλήνων πολιτών αυτών που πληρώνουν φόρους».

«Από αυτές τις θέσεις όλοι είμαστε περαστικοί, όλοι είμαστε προσωρινοί»

Μάλιστα, σε διευκρίνιση του δημοσιογράφου για το εάν αυτά που σημειώνει είναι «μήνυμα προς όλους τους υπουργούς» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «Πριν και πάνω από όλα στον εαυτό μου, όπως έχω πει μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε. Από αυτές τις θέσεις όλοι είμαστε περαστικοί, όλοι είμαστε προσωρινοί. Είμαστε όσο μας θέλει ο πρωθυπουργός και πριν και πάνω απ’ όλα όσο μας θέλουν οι πολίτες».

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνα αθώος ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις μίζες, ενάντια στην εισαγγελική πρόταση

Πολάκης για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πάτε για βραβείο Γκίνες «υπερτιμολόγησης και μίζας»

Σοκαριστικό βίντεο: Ισραηλινοί πετούν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσα στη Δυτική Όχθη

ΣΕΑ: Μαύρη κηλίδα στην ιστορία του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου η γαμήλια δεξίωση

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς