Αδεια κορμιά, άδεια μυαλά

Αδεια κορμιά, άδεια μυαλά

Οι τελικοί της Μπάσκετ Λιγκ διεξάγονται ανά διήμερο –εκτός αν υπάρχει στη μέση καμιά συναυλία στο ΟΑΚΑ, οπότε οι 48 ώρες γίνονται 72– και ο Βασίλης Σπανούλης, ανενεργός ήδη από την περασμένη Πέμπτη, τρώει τα νύχια του από την αγωνία. Πόσοι από τους μπασκετμπολίστες, ιδίως τους «30 φεύγα», θα φτάσουν στο νήμα σώοι και αβλαβείς; Θα υπάρχουν ακόμη καύσιμα στο ρεζερβουάρ ή θα κινούνται με τις αναθυμιάσεις; Δεν θα χρειαστούν λίγη ανάπαυση, σωματική και πνευματική, προτού ξεκινήσουν προπονήσεις με την εθνική ομάδα; Το τζάμπολ του προολυμπιακού τουρνουά απέχει μόλις 24 μέρες και η προετοιμασία θα είναι αναγκαστικά ταχύρρυθμη. Εάν μάλιστα η «επίσημη αγαπημένη» προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι διεθνείς θα κληθούν να παίξουν απνευστί μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Βοήθα Παναγιά, δηλαδή!

Η ευθύνη ανήκει, φυσικά, στον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος εισήγαγε την κωμικοτραγική και χρονοβόρα καινοτομία του «τρίτου γύρου» και καπάκι διέκοψε το πρωτάθλημα για καμιά 20αριά μέρες εξαιτίας των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Οι ημερομηνίες συμπτύχτηκαν σε απελπιστικό βαθμό και η ανά διήμερο διεξαγωγή των εξοντωτικών για κορμιά και μυαλά τελικών ήταν η μοναδική λύση.

Στο χειρότερο για την εθνική σενάριο, του 3-2, ο πέμπτος αγώνας μεταξύ των δύο «αιωνίων» θα γίνει ακριβώς μία εβδομάδα πριν από το πρώτο φιλικό της εθνικής, από το οποίο φυσικά θα απουσιάσουν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στους ρημαδιασμένους τελικούς. Στο μεταξύ, η Τουρκία υποβάλλει σε παρόμοιο μαρτύριο τους Καλάθη, Παπαγιάννη, Ντόρσεϊ. Το μόνο ενθαρρυντικό σημάδι των ημερών, πέρα από το «παρών» του Γιάννη Αντετοκούνμπο που χαιρετίστηκε δεόντως, είναι η ακραία καταπόνηση του Λούκα Ντόντσιτς στους τελικούς του ΝΒΑ, που ίσως τραβήξουν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Ο Σλοβένος σούπερ σταρ με τα ταλαιπωρημένα γόνατα δήλωσε ότι θα παίξει στο προολυμπιακό του Φαλήρου, αλλά αποκλείεται να εμφανιστεί φρέσκος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter