ΑΔΑΕ: Οι ταχυδρόμοι πρέπει να βάζουν τις επιστολές στις θυρίδες των παραληπτών – 20.000 πρόστιμο στα ΕΛΤΑ

ΑΔΑΕ: Οι ταχυδρόμοι πρέπει να βάζουν τις επιστολές στις θυρίδες των παραληπτών – 20.000 πρόστιμο στα ΕΛΤΑ
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Οι ταχυδρόμοι των ΕΛΤΑ είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν την αλληλογραφία των πολιτών στη θυρίδα κάθε αποδέκτη και όχι στο κοινόχρηστο κουτί της πολυκατοικίας αποφάσισε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Η απόφαση πάρθηκε μετά από «καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία διανομέας της εταιρείας ΕΛΤΑ δεν εναπόθετε τους φακέλους απλής αλληλογραφίας εντός των γραμματοκιβωτίων της πολυκατοικίας, αλλά τους τοποθετούσε σε κοινόχρηστο κυτίο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε διακινδύνευση το απόρρητο της επικοινωνίας μέσω επιστολών», όπως αναφέρει η ΑΔΑΕ.

Τα ΕΛΤΑ στην υπεράσπισή τους υποστήριξαν ότι ο διανομέας τοποθετούσε την αλληλογραφία στις ξεχωριστές θυρίδες αλλά όταν δεν χτυπούσε τα θυροτηλέφωνα και δεν του άνοιγαν τα έριχνε σε εξωτερικό κοινόχρηστο. Αυτό απορρίφθηκε από την έρευνα της ΑΔΑΕ, καθώς το κουτί στο οποίο έριχνε τα γράμματα βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία.

Η ΑΔΑΕ αποφάσισε «την επιβολή της διοικητικής κύρωσης του χρηματικού προστίμου ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ (ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ)»

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Μόνο 1 στους 10 Έλληνες είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του – Το 61%, αν μπορούσε, θα έφευγε από τη χώρα

Πασίγνωστος τραγουδιστής στο «μικροσκόπιο» – Ελέγχεται για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ

Επτά συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή, ξενοδοχείο και κατάστημα στην Αθήνα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter