Ο «Θάνατος του εμποράκου» με προβολή και συζήτηση στο ΚΕΜΕΣ

Ο «Θάνατος του εμποράκου» με προβολή και συζήτηση στο ΚΕΜΕΣ

Στο πλαίσιο των σινεφίλ Δευτέρων του ΚΕΜΕΣ προβάλλεται σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στον κινηματογράφο Βακούρα της Θεσσαλονίκης η ταινία του Φόλκερ Σλέντορφ “Ο θάνατος του εμποράκου” και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με τους Έφη Αχτσιόγλου, Άρι Καζάκο, Στράτο Κερσανίδη και Αλέξη Δερμεντζόγλου.  

Με την ταινία του Φόλκερ Σλέντορφ “Ο θάνατος του εμποράκου”, μεταφορά του πολύκροτου θεατρικού έργου του μαρξιστή συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, συνεχίζονται τη Μεγάλη Δευτέρα οι προβολές στις Σινεφίλ Δευτέρες του ΚΕΜΕΣ (Κέντρο Μελετών και Ερευνών για το Σινεμά) στον κινηματογράφο ΒΑΚΟΥΡΑ στις 21:00.

Πρόκειται για ένα έργο τραγικά επίκαιρο καθώς αναφέρεται στη συντριβή ενός Αμερικάνου μικροαστού, θύματος του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και των ψευδαισθήσεών του. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ντάστιν Χόφμαν στο ρόλο Γουίλι Λόμαν, ενός εμπόρου που ανάλωσε τη ζωή του κυνηγώντας το αμερικάνικο όνειρο και πλέον νιώθει ότι όλα πήγαν στραβά στη ζωή του. Κουρασμένος και γερασμένος αναπολεί τη ζωή του, αναζητώντας το μερίδιο του στην επιτυχία. 

Μετά από την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Ο θάνατος του εμποράκου: ο θάνατος της μεσαίας τάξης μέσα από το αμερικάνικο όνειρο.» Θα εισηγηθούν οι  Έφη Αχτσιόγλου (βουλεύτρια Επικρατείας, τομεάρχισσα Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην υπουργός Εργασίας), Άρις Καζάκος (εργατολόγος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ) και Στράτος Κερσανίδης (δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου, αντιπρόεδρος ΚΕΜΕΣ)

Θα συντονίσει ο Αλέξης Δερμεντζόγλου, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας και πρόεδρος του ΚΕΜΕΣ. Η προβολή της ταινίας και η συζήτηση που θα ακολουθήσει εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Λέσχης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter