Έξι δεκαετίες συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και το μυστήριο παραμένει άλυτο. Το ιστορικό αυτό γεγονός ενέπνευσε όχι μόνο θεωρίες συνωμοσιολογίας αλλά σημαντικούς τροβαδούρους και λογοτέχνες, από τον Μπομπ Ντίλαν και τον Λου Ριντ, μέχρι τον Στίβεν Κινγκ και τον Ντον ΝτεΛίλλο. Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης ξεχωρίζει βιβλία και τραγούδια που εμπνεύστηκαν από τον διασημότερο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο γόης του σινεμά στον παράδεισο. Ο Σπύρος Φωκάς υπήρξε ηθοποιός διεθνούς βεληνεκούς και διέγραψε σπουδαία πορεία σε ταινίες που έγραψαν ιστορία. Η Κατερίνα Αγγελιδάκη σκιαγραφεί το πορτρέτο και τη διαδρομή του.
Ρεπορτάζ της Χρυσούλας Παπαΐωάννου σχετικά με την αναστάτωση που έφερε στον κινηματογραφικό χώρο το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, που έγινε πρόχειρα και χωρίς διαβούλευση, για την κατάργηση ΕΚΚ, ΕΚΟΜΕ και ΟΠΙ και τη σύσταση νέου ενιαίου φορέα.
Τα σοβαρά λάθη στην παρουσίαση των εκθεμάτων στο Μουσείο Μαρία Κάλλας, που κόστισαν στο κύρος της «Τεχνόπολις», έστρεψαν τα φώτα στον οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και στη διοίκησή του. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Αγγελιδάκη.
Η Χρυσούλα Παπαϊωάννου παρακολούθησε τις πρώτες μέρες του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και καταγράφει τις εντυπώσεις της από ταινίες, αφιερώματα, σημαντικά στιγμιότυπα και ιστορικές στιγμές.
Με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η Έμυ Ντούρου επιλέγει σημαντικά βιβλία για τις μέρες που άλλαξαν την πορεία της Ιστορίας.
Στην ταράτσα πέθανε ο φασισμός. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη επισκέφθηκε την έκθεση με φωτογραφίες, τεκμήρια και πρωτοσέλιδα για την κατάληψη της Νομικής τον Φεβρουάριο του 1973.
«Ο Θέμης Πάνου είναι ανεκτίμητο κεφάλαιο για το θέατρό μας. Εδώ διαπρέπει στην επίδοση της πρωταγωνιστικής φυσιογνωμίας του Τούρκου εμπόρου Αλή, εκφράζοντας σε άριστο συνδυασμό μαχμουρλίδικη διάθεση, αφέλεια και πηγαία καχυποψία» γράφει ο Ηρακλής Λογοθέτης για τη σπαρταριστή κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη», η οποία ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου.
Ο Αντώνης Μποσκοΐτης παραβρέθηκε το διήμερο 3 – 5 Νοεμβρίου στη Μονεμβασιά, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», όπου παρακολούθησε την αποτίμηση του 1ου Malvasia Festival, ένα φεστιβάλ που συνδυάζει τέχνη, οινοποιία και γαστρονομία και προσελκύει πλήθος επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τον ρόλο των διανοούμενων στη σημερινή κοινωνία καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του έργου τους, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Υπάρχει ακόμα ελληνική διανόηση;».
Ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για την απρόβλεπτη καμουφλαρισμένη επανάσταση του Πασχάλη μέσα στη χούντα, μέσα από το τραγούδι «Ευχές για σας» που αποτελεί τη μεταφορά στα ελληνικά της μπαλάντας «Here’ s to you» σε μουσική Ένιο Μορικόνε και σε στίχους Τζόαν Μπαέζ.