5ος παιδικός σταθμός από την Eurolife FFH, στη Χάλκη

5ος παιδικός σταθμός από την Eurolife FFH, στη Χάλκη

Η Eurolife FFH, μέλος της οικογένειας της Fairfax, πιστή στο όραμά της για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας, συνεχίζει το «ταξίδι» της στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, εγκαινιάζοντας ακόμα έναν παιδικό σταθμό, τον πέμπτο κατά σειρά, σε συνεργασία με την HOPEgenesis και τον Δήμο Χάλκης. Τα εγκαίνια του δημοτικού παιδικού σταθμού, του πρώτου και μοναδικού στο νησί της Χάλκης, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Ο νέος παιδικός σταθμός αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, που θα έχει πολλαπλά οφέλη, αφού θα προσφέρει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας ένα δημιουργικό περιβάλλον για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, αλλά και ένα αίσθημα σιγουριάς στους γονείς ότι τα παιδιά τους θα βρίσκονται σε έναν ασφαλή χώρο που τα βοηθάει να «ανθίσουν», όσο εκείνοι εργάζονται. Παράλληλα, η δημιουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού θα έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη για τη Χάλκη, αφού θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή του ακριτικού νησιού, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων του και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τη βιώσιμη ανάπτυξή του.

Από το 2019, η Eurolife FFH έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα, με στόχο να βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν έχουν εύκολη ή άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Μέσα από τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis, η Eurolife FFH προσφέρει σε κάθε ωφελούμενη του προγράμματος τακτική παρακολούθηση από γυναικολόγους, άμεση φροντίδα κατά την κύηση και τον τοκετό, ψυχολογική υποστήριξη και μεταφορά σε κέντρα υγείας και μαιευτήρια, προκειμένου να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους.

Με στόχο την ανατροπή του χαμηλού αριθμού γεννήσεων, η εταιρεία το 2021 «υιοθέτησε» 10 απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες υλοποιεί την κοινή της δράση με την HOPEgenesis, ενώ φέτος δύο ακόμα μέρη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, φτάνοντας έτσι τις 12 στο σύνολο «υιοθετημένες» περιοχές – Πάτμο, Άγραφα, Καστελόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρο, Χάλκη, Κάσο, Τήλο, Λειψούς, Σίκινο και Οινούσσες.

Επιπλέον, αποδεικνύοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στο σκοπό του προγράμματος και με στόχο να υποστηρίξει όλο τον «κύκλο της ζωής» της οικογένειας, η Eurolife FFH έχει δεσμευτεί να δημιουργεί και από έναν παιδικό σταθμό στις περιοχές που έχει υιοθετήσει, σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους. Οι σταθμοί, που είναι οι πρώτοι σε κάθε περιοχή, υποδέχονται τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και γεμίζουν τις περιοχές αυτές με παιδικά χαμόγελα.

Μέχρι στιγμής, μέσα από το πρόγραμμα έχουν γεννηθεί 198 παιδιά, άλλα 28 αναμένονται ενώ 222 οικογένειες έχουν ωφεληθεί. Αντίστοιχα, με τον παιδικό σταθμό της Χάλκης, έχουν πλέον παραδοθεί 5 παιδικοί σταθμοί συνολικά στις τοπικές κοινωνίες, μετά από εκείνους σε Πάτμο, Άγραφα, Λειψούς και Καστελόριζο, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των υπόλοιπων 7.

Ο Δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος και χαρούμενος διότι παραδίδεται στις οικογένειες της Χάλκης αυτό το πολύτιμο δώρο. Ο νέος παιδικός σταθμός αποτελεί μια επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας και ένα βήμα προς τα εμπρός για την κοινότητά μας. Με αυτόν τον σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σταθμό, τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για το μέλλον τους και να κοινωνικοποιηθούν με άλλα παιδιά. Από την άλλη, οι γονείς θα μπορούν να συνδυάσουν την επαγγελματική τους ζωή με την οικογενειακή. Η δημιουργία αυτού του χώρου αποτελεί μια σημαντική επένδυση όχι μόνο για τις οικογένειες, αλλά και για ολόκληρη την κοινότητα της Χάλκης. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στο νησί μας και της ενίσχυσης του δημογραφικού μας αποθέματος. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ανέφερε: «Για εμάς στην Eurolife FFH, μέλος του ομίλου Fairfax, αξία έχει να βρισκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών στην Ελλάδα, όσο κοντά ή μακριά κι αν βρίσκονται. Γι’ αυτό στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική περιφέρεια μέσα από τα κοινωνικά μας προγράμματα, επιστρέφοντας μέρος της αξίας που δημιουργούμε μέσα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Κάθε παιδικός σταθμός που κατασκευάζουμε και παραδίδουμε στις τοπικές κοινωνίες, δεν είναι μόνο ένα κτίριο, είναι μια επένδυση στο μέλλον κάθε μέρους, στη βιώσιμη ανάπτυξή του, στην ανάπτυξη της χώρας μας συνολικά.»

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς, δήλωσε: «Η Χάλκη σήμερα αποκτά τον 1ον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Μετά την Πάτμο, τα Άγραφα Ευρυτανίας, τους Λειψούς και το Καστελόριζο, άλλο ένα ακριτικό μέρος της Ελλάδας αποκτά την απαραίτητη βάση για ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας για τους γονείς. Ευχαριστώ την Eurolife FFH, που από την πρώτη στιγμή ενστερνίστηκε το όραμα της HOPEgenesis και προσφέρει απλόχερα τη στήριξή της σε απομακρυσμένες περιοχές. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Χάλκης, κ. Ευάγγελο Φραγκάκη, και το προσωπικό του Δήμου, για τη συντονισμένη και επιτυχημένη συνεργασία μας. Κάθε παρόμοιο έργο, μας γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter