«57 θέματα για τα Τέμπη σε 57 λέξεις»: Η πρωτοβουλία ιδιαίτερου συμβολισμού από τον αδερφό του αδικοχαμένου Βάιου

«57 θέματα για τα Τέμπη σε 57 λέξεις»: Η πρωτοβουλία ιδιαίτερου συμβολισμού από τον αδερφό του αδικοχαμένου Βάιου

Μπαράζ από αναρτήσεις με ιδιαίτερο συμβολισμό για το έγκλημα στα Τέμπη δρομολογεί ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου που έχασε τη ζωή του στη μοιραία αμαξοστοιχία. Σε αυτό το μήκος κύματος, έχει ξεκινήσει ένα εγχείρημά, μέσω Twitter, το οποίο ονόμασε «57 θέματα για τα Τέμπη σε 57 λέξεις».

Άρχισε να ξετυλίγει το νήμα των 57 θεμάτων με την «Ασυλία» και ακολούθησαν 34 ακόμα μεταξύ των οποίων το μπάζωμα και το ξεμπάζωμα.

Η αρχή έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου 2024. Κάθε ανάρτηση είναι συμβολικά μόλις 57 λέξεις, όσα και τα θύματα.

«Η βουλευτική ασυλία ή το ακαταδίωκτο ορίζεται από το Άρθρο 62 του Συντάγματος, και προστατεύει τους εν ενεργεία βουλευτές από τη δίωξη, σύλληψη ή φυλάκιση χωρίς την άδεια της Βουλής, εκτός αν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα. Δεν πρέπει να συγχέεται η βουλευτική ασυλία με τις ποινικές ευθύνες Υπουργών, που αφορούν άλλο άρθρο του Συντάγματος και διαφορετική διαδικασία» εξηγεί ο ίδιος.

Ακολούθησαν πολλά κείμενα πενήντα επτά λέξεων, μεταξύ των οποίων η «Ποινική Ευθύνη Υπουργών», ο «ΟΣΕ», η «ΡΑΣ», το «Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών», τη «Hellenic Train». 

Εκεί, ο Βαγγέλης Βλάχος επιγραμματικά αναφέρει γενικές αλλά και πιο ειδικές πληροφορίες σχετικά με το τί ακριβώς ασχολείται η ΡΑΣ ή ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Για να προχωρήσει στη συνέχεια σε πιο ειδικά θέματα που αφορούν τα Τέμπη. Για παράδειγμα, ο ίδιος, μοιράστηκε στο προφίλ του κείμενο 57 λέξεων που αφορά τις «Οι ταχύτητες των δύο τρένων».

Τα τελευταία κείμενα που ανέβασε ο αδερφός του Βαίου Βλάχου, αφορούν το «Μπάζωμα» και το «Ξεμπάζωμα».

«Με τον όρο “μπάζωμα” εννοούμε όλες τις εργασίες που έγιναν στο χώρο του δυστυχήματος από το Σάββατο 04-03-2023 και μετά, όταν πάνω στην ξεμπαζωμένη και αλλοιωμένη επιφάνεια του δυστυχήματος στρώθηκαν αδρανή υλικά και άσφαλτος, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε και ένα εκκλησάκι. Η δικαιοσύνη ερευνά ποιος έδωσε τις εντολές για αυτές τις ενέργειες και κατά πόσο ήταν νόμιμες» εξηγεί ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ακολούθησε το κείμενο με τον όρο «ξεμπάζωμα».

«Με τον όρο “ξεμπάζωμα” εννοούμε όλες τις εργασίες που έγιναν στο χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ώρες μετά τη σύγκρουση μέχρι και την Παρασκευή 03-03-2023, όπου με τη χρήση μηχανημάτων απομακρύνθηκαν εκατοντάδες τόνοι χωμάτων που περιείχαν βιολογικό υλικό θυμάτων, συντρίμμια και πολύτιμα στοιχεία, πριν αυτά αξιολογηθούν από ερευνητές. Τα χώματα μεταφέρθηκαν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικούς χώρους» γράφει ο ίδιος.

Ποια θα είναι η επόμενη;

Διαβάστε επίσης

Επέστρεψε στον Καραμανλή με… δωροκάρτα το εισιτήριο των Τεμπών – «Ο αδερφός του Βάιου που δολοφονήθηκε»

Θεσσαλονίκη: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης σε κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ – Εικόνες σοκ (Video)

Μετά τη Ρηγίλλης Καραμανλής-Σαμαράς γυρίζουν πάλι την πλάτη στον Μητσοτάκη – Συναντήθηκαν με πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ασλανίδης: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη και η ΈΡΤ έδειξε λίγα δευτερόλεπτα την εξέδρα (Audio)

Ιράν: Επανεμφανίστηκε ο Ισμαήλ Καανί μετά τις φήμες για κατασκοπεία (Video)

Οι τραγωδίες εκτός γηπέδων: Ο θάνατος του Μπάλντοκ ξύπνησε μνήμες για ποδοσφαιριστές που «έφυγαν» ξαφνικά

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter