25o Αντιρατσιστικό φεστιβάλ: Μια μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης και διεκδίκησης (Photos – Video)

25o Αντιρατσιστικό φεστιβάλ: Μια μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης και διεκδίκησης (Photos – Video)

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν στο φετινό Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, το οποίο έκλεισε πλέον τα 25 χρόνια ιστορίας. Το φετινό φεστιβάλ, που είχε ως κεντρικό σύνθημα το «Από την Πύλο ως την Παλαιστίνη, δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη» θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένο με δεκάδες συλλογικότητες να στηρίζουν την οργάνωση και το πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό του πρόγραμμα.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε αναμφισβήτητα η κατάμεστη εκδήλωση με τον διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα Εντουάρ Λουί, κατά την οποία ο Γάλλος λογοτέχνης και κοινωνιολόγος απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν την κατάσταση στη Γαλλία, τη σύγχρονη αριστερά, την σεξιστική καταπίεση και φυσικά το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» που δημιουργήθηκε για να βάλει φρένο στην Λεπέν.

Φωτογραφία: Δαμιανός Κομματάς

 

Μία άλλη στιγμή που τράβηξε πάνω της τα φώτα ήταν η Rap συναυλία της Παρασκευής και ιδιαίτερα η εμφάνιση του Τζαμάλ, ο οποίος μεταξύ άλλων έστειλε τα δικά του μηνύματα για την αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη.

Φωτογραφία: Δαμιανός Κομματάς

 

Το documentonews.gr βρέθηκε στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ και συνομίλησε με τις διοργανώτριες και τους διοργανωτές. Ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις της Αλίκης Κοσυφολόγου εκ μέρους των ανθρώπων που συμμετείχαν στην διοργάνωση αυτού του μεγάλου και πολύ απαιτητικού φεστιβάλ, η οποία μας είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι ένας σημαντικός θεσμός για το αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα συνολικά, οπότε και τα 25 χρόνια της διοργάνωσης τους έχουν ένα μεγάλο, ένα ειδικό πολιτικό και ιστορικό βάρος. Διοργανώνεται όπως πάντα, έχοντας έναν πάρα πολύ επίκαιρο χαρακτήρα και βέβαια φέτος δεν θα μπορούσε παρά να έχει ένα τόνο που να συνδέεται πάρα πολύ έντονα με τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, δηλαδή με τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Αυτό ήταν ένα πολύ κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ, όπως και άλλα θέματα φυσικά που απασχολούν το αντιρατσιστικό κίνημα σε σχέση με την μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διεθνή πολιτική, με τις εξελίξεις στη Γαλλία κ.α.».

Τέλος, η Αλίκη Κοσυφολόγου έκλεισε λέγοντας ότι «Το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ φιλοξενεί πολιτικές συλλογικότητες, Μεταναστευτικές πρωτοβουλίες, πολιτιστικές ομάδες, και θεωρούμε ότι θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να είναι ένας τόπος συνάντησης των κινημάτων και των ανθρώπων, που αγωνίζονται γι’αυτές τις αξίες του αντιρατσισμού, του φεμινισμού, της ισότητας και της δικαιοσύνης».

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter