109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Πορεία διαμαρτυρίας και δηλώσεις

109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Πορεία διαμαρτυρίας και δηλώσεις
Δράση ενημέρωσης στην πλατεία Συντάγματος για τη συμπλήρωση 109 ετών από την Γενοκτονία των Αρμενίων, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο πραγματοποίησαν Αρμένιοι που ζουν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από τη Γενοκτονία. Στην Αθήνα έγινε δράση ενημέρωσης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη (Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης) και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Οι διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στην Αγίας Σοφίας και έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα, με τα οποία ζητούσαν την καταδίκη της Τουρκίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Πριν το τουρκικό προξενείο, στο ύψος της οδού Μανωλάκη Κυριακού, τοποθετήθηκε φραγμός με οχήματα της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν με κεριά στο οδόστρωμα το έτος 1915, που σηματοδότησε την έναρξη της Γενοκτονίας και στη συνέχεια αποχώρησαν.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δήλωση Νίκου Δένδια

«Με τη σκέψη μας στους Αρμένιους στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας είναι αναγκαία συνθήκη για να μην επαναληφθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο “Χ” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη σημερινή 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, επισυνάπτοντας φωτογραφία από την επίσκεψή του στο Μνημείο της Γενοκτονίας στην Αρμενία, στις 4 Μαρτίου 2024.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα πάνω από 1.5 εκ. θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η οποία όπως και η Γενοκτονία των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, ενορχηστρώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με σειρά φρικαλεοτήτων που προκάλεσε το εθνικιστικό μίσος.

Χρέος δικό μας, να κρατήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή, ενάντια στην καταστροφή που φέρνει ο εθνικισμός, η μισαλλοδοξία και ο πόλεμος. Να υπερασπιζόμαστε πάντα χωρίς εκπτώσεις την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρμονική συμβίωση, ειδικά σήμερα που στην ευρύτερη γειτονιά μας ξαναχύνεται αίμα χιλιάδων αθώων αμάχων».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα είναι 2 μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Ποινική δίωξη στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter