100 Χρόνια Βύρωνας: Ο εορτασμός της επετείου με μια μεγαλειώδη συναυλία

100 Χρόνια Βύρωνας: Ο εορτασμός της επετείου με μια μεγαλειώδη συναυλία

Με αφορμή τα 100 χρόνια Βύρωνα και την μεγαλειώδη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτέμβρη 2024, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς  αναφέρθηκε στην εκατόχρονη πορεία του δήμου και στους μάρτυρες των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων: « Με μία μεγάλη εκδήλωση τραγουδάμε την ιστορία του Βύρωνα,τιμούμε τη μνήμη των πρώτων κατοίκων του, των ξεριζωμένων Μικρασιατών, όσων αγωνίστηκαν κατά των κατοχικών στρατευμάτων, τη μνήμη των προγόνων μας. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και τα δεινά που προκαλεί η αγριότητα του πολέμου. Γιορτάζουμε όμως και τη νίκη της ελπίδας, της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μια νέα ζωή».

Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μια αναδρομή στον ποιητή Λόρδο Βύρωνα για να φτάσει στον προσφυγικό συνοικισμό που μέσα από μια εκατονταετή διαδρομή πρωτοστάτησε στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, στην εθνική αντίσταση στην Κατοχή, αλλά και στον πολιτισμό: «Ο προσφυγικός συνοικισμός του Βύρωνο, όπως ονομάσθηκε για να εξελιχθεί στον Δήμο Βύρωνα εν συνεχεία μέσα από μία εκατονταετή διαδρομή πρωτοστάτησε στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, στην εθνική αντίσταση στην Κατοχή, αλλά και στον πολιτισμό. Ο Βύρωνας είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, αγάπησα και έζησα όλα μου τα χρόνια».

Συναυλία για τα 100 χρόνια Βύρωνα

Με μια μεγάλη γιορτή στις 22 Σεπτέμβρη 2024, η πόλη του Βύρωνα θα γεμίσει μουσική και αναμνήσεις.

Με μια μεγάλη συναυλία που συνδιοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα με την Περιφέρεια Αττικής, θα ταξιδέψουμε στην ιστορία του Δήμου Βύρωνα, ξεκινώντας από τη μικρασιατική καταστροφή που «γέννησε» αυτόν τον προσφυγικό συνοικισμό. Σπουδαίοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ονοματοδοσία του Δήμου Βύρωνα, που πήρε το όνομά του από τον μεγάλο φιλέλληνα ποιητή Λόρδο Βύρωνα που απεβίωσε πριν από 200 ακριβώς χρόνια.

Η ιστορική αναδρομή που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα μας μεταφέρει από τις πρώτες μέρες της προσφυγιάς, στους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του Δήμου, φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα

Μερκούρη σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε, να τραγουδήσουμε, να θυμηθούμε όλοι μαζί.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):

Παντελής Θαλασσινός | Βιολέτα Ίκαρη | Μελίνα Κανά |
Βαγγέλης Κορακάκης | Μανώλης Μητσιάς | Βασίλης Σκουλάς
Ελένη Τορνεσάκη | Κώστας Τριανταφυλλίδης
Μουσική Επιμέλεια – Ενορχηστρώσεις: Γιάννης
Παπαζαχαριάκης
Συμμετέχει 8μελής ορχήστρα

Σκηνοθεσία/επιμέλεια κειμένων: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Σταμάτης Στεβής

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter