«Καθρέφτης» για το επιτελικό μπάχαλο στα νοσοκομεία το έγκλημα στον «Ερυθρό Σταυρό»

«Καθρέφτης» για το επιτελικό μπάχαλο στα νοσοκομεία το έγκλημα στον «Ερυθρό Σταυρό»
Φωτογραφία αρχείου

Συγκλονίζει το πρωτοφανές έγκλημα που σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και αποτυπώνει με τον πλέον ωμό τρόπο ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παρά τους πρωθυπουργικούς ισχυρισμούς πως δεν υπάρχουν ασθενείς που να χρειάζονται αλλά να μη βρίσκουν ΜΕΘ, κάτι που διαψεύστηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο από τους νοσοκομειακούς γιατρούς που έσπευσαν να τον εγκαλέσουν για παραπληροφόρηση, η κατάσταση είναι τραγική και το έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή στον 76χρονο, αποτελεί «γροθιά στο στομάχι».

Δείτε επίσης: Νοσομειακοί γιατροί κατά Μητσοτάκη: «Παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό»

Ο άτυχος 76χρονος άνδρας είχε νοσήσει από κορονοϊό και νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο, στον δεύτερο όροφο, του Ερυθρού Σταυρού με αναπνευστήρα και όχι σε ΜΕΘ, παρά τη διατύπωση Μητσοτάκη, λίγες ώρες νωρίτερα, που άφηνε να εννοηθεί πως δεν υπάρχουν ασθενείς που να μη βρίσκουν ΜΕΘ ενώ τη χρειάζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση αλλά ένας άλλος ασθενής, πιθανότατα ένας 60χρονος που νοσηλυεόταν στον ίδιο θάλαμο, επίσης με κορονοϊό, αλλά σε καλύτερη κατάσταση, ενοχλήθηκε από τον θόρυβο που έκαναν τα μηχανήματα που κρατούσαν στη ζωή τον 76χρονο.

Διαβάστε επίσης: Eγκληματική ενέργεια ο θάνατος διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, έβγαλε τα καλώδια, ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο 76χρονος άνδρας δεν τα κατάφερε.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Σήμανσης όπου πήραν αποτυπώματα από τα μηχανήματα και οι ενδείξεις «δείχνουν» τον 60χρονο ο οποίος φέρεται να είχε εκφράσει την ενόχλησή του για τον θόρυβο των μηχανημάτων ενώ φέρεται να εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα του πάνω στο μηχάνημα.

Μάλιστα, μετά την πράξη του, αφού έβγαλε δηλαδή την πρίζα, την άφησε πάνω στο θύμα και εν συνεχεία… ξάπλωσε. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 60χρονος, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές.

Το θύμα είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα και είχε διασωληνωθεί στις 5 Απριλίου.

Εργαζόμενοι Ερυθρού Σταυρού: «Έχουμε μείνει άφωνοι»

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη, μιλώντας στο Open, χαρακτήρισε αδιανόητο το περιστατικό. Ωστόσο, υπσοτήριξε πως ο ασθενής δεν ήταν ποτέ εριστικός και δεν φαινόταν να ενοχλείται από το μηχάνημα τις 5 ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο. «Ο φερόμενος ως δράστης δεν είχε δώσει δείγμα επιθετικής συμπεριφοράς».

Περιγράφοντας τι είδε, όταν μπήκαν δύο γιατροί και νοσηλευτές στο δωμάτιο: «Είχε βγει η πρίζα από το μηχάνημα. Όμως και εκτός πρίζας μπορεί να λειτουργεί το μηχάνημα με μπαταρία. Μέχρι που ήρθε η αστυνομία νομίζαμε ότι συνέβη κάτι που είχε ξανασυμβεί. Είμαστε σοκαρισμένοι. Ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους, δεν ήταν ψυχικά διαταραγμένος».

 

Πρώην διοικητής Ερυθρού Σταυρού για τον θάνατο του 76χρονου: «Εγκληματικές οι παραλείψεις της κυβέρνησης»

Ο πρώην διοικητής του Ερυθρού Σταυρού, Θύμιος Γεωργόπουλος, στηλιτεύει την κυβερνητική διαχείριση όσον αφορά το ΕΣΥ εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, με αφορμή το περιστατικό του θανάτου 76χρονου διασωληνωμένου ασθενή εκτός ΜΕΘ, λόγω αποσύνδεσης της αναπνευστικής υποστήριξης από 60χρονο.

Σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο 105,5», ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά με αφορμή το εν λόγω περιστατικό πως: «έχει παραβιαστεί κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται διασωληνωμένος ασθενής να βρίσκεται σε κοινό θάλαμο, καθώς δεν επιτηρούνται τα ζωτικά του όργανα και δεν επιτηρείται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πόσο δε μάλλον όταν βρίσκεται σε θάλαμο με άλλον ασθενή ο οποίος είναι περιπατιτικός», τονίζοντας μάλιστα πως εάν ο ασθενής βρισκόταν σε κλίνη ΜΕΘ «θα ήταν εν ζωή την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρχε και βελτίωση της αναπνευστικής του λειτουργίας».

Από τα «πυρά» του Θύμιου Γεωργόπουλου δεν ξέφυγε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η ύπαρξη διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ οφείλεται σε αποφάσεις των γιατρών, σημειώνοντας ότι σήμερα στον «Ερυθρό Σταυρό» βρίσκονται 9 ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν προχωράει σε προσλήψεις, προστατεύει την ιδιωτική υγεία και αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο είναι δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό διαθέτει 45 κλίνες non Covid και από αυτές είναι κατειλημμένες οι 10-15», υπογραμμίζοντας ότι στον «Ερυθρό Σταυρό» υπάρχουν 67 κενές κλίνες διότι «δεν υπάρχει προσωπικό να τις υποστηρίξει», αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στη στελέχωση του νοσοκομείου.

Πρόσθεσε δε ότι στον «Ερυθρό Σταυρό» υπάρχουν 13 παθολόγοι για 15 νοσηλευτικά τμήματα, ενώ πρόσφατα είχε αναλάβει την επιτήρηση εφημερίδας επικουρικός γιατρός χειρουργικής κατεύθυνσης.

Documento Newsletter