ΣΥΡΙΖΑ: Τα εσωκομματικά μαθηματικά, η αντιπολίτευση και η δέσμευση Κασσελάκη για πόλεμο με τα συμφέροντα

ΣΥΡΙΖΑ: Τα εσωκομματικά μαθηματικά, η αντιπολίτευση και η δέσμευση Κασσελάκη για πόλεμο με τα συμφέροντα

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που υπάρχει αναβρασμός στο εσωκομματικό πεδίο, αλλά και αναμονή για την επιστροφή Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, ώστε να προγραμματιστούν οι συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μόλις χθες, οι Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργος Καραμέρος και Χάρης Μαμουλάκης απέστειλαν επιστολή στον Σωκράτη Φάμελλο για να συνεδριάσει η ΚΟ. Το αίτημα δεν έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά συζητείται εδώ και αρκετές μέρες, αφού οι βουλευτές επιθυμούν να τοποθετηθούν θεσμικά για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Όσον αφορά την Κεντρική Επιτροπή, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου. Ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς περιμένουν μια τεταμένη συνεδρίαση, με τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση να ετοιμάζεται για σύγκρουση με την ηγεσία.

Πάντως, αυτή τη στιγμή τα εσωκομματικά μαθηματικά φαίνεται να είναι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος λέγεται ότι έχει μαζί του τουλάχιστον τα 2/3 του Οργάνου.

Σίγουρα θα τεθούν στο τραπέζι πολλά θέματα. Από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τον διάλογο για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, έως την αναστολή της κυκλοφορίας της καθημερινής Αυγής και τις αναφορές για μαύρα χρήματα.

«Απέναντι στη διαπλοκή και τα συμφέροντα»

Στελέχη κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτηρίζουν ως «βαρυσήμαντη» την προχθεσινή του ανάρτηση, μέσω της οποίας -όπως λένε- δήλωσε την αποφασιστικότητα του να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος και κυρίως με τη διαπλοκή και με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιθυμούν να έχουν λόγο στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Επίσης, εκτιμούν ότι με την παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για όλα τα μείζονα ζητήματα», και ειδικά για το «θέμα ταμπού του μαύρου χρήματος στην πολιτική», αλλά και για κάποια συμφέροντα που «επιβάλλουν» τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά πριν ακόμα μιλήσει η βάση.

«Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης εναντίον όλων: Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός, αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα

Τρεις αποχωρήσεις

Η παραπάνω ανάρτηση φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα. «Η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του documentonews.gr τα υπόλοιπα στελέχη του Δικτύου θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσουν την αντιπολίτευση προς την ηγεσία μέσω των Οργάνων.

Διαβάστε αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν τα μέλη του Δικτύου παρά τις τρεις αποχωρήσεις – Προσπάθεια συνεννόησης με Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο

«Ο Κασσελάκης δεν θα συμβιβαστεί»

«Το μήνυμα που εκπέμπει ο κ. Κασσελάκης είναι σαφές. Δεν θα συμβιβαστεί, δεν θα πάρει μαύρο χρήμα, δεν θα δεχτεί πιέσεις από ένα σύστημα που θέλει να επιβάλλει μια κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί πριν από τις ευρωεκλογές» είπε στον ΣΚΑΙ η Βούλα Κεχαγιά και συμπλήρωσε:

«Αν χρειαστεί, θα κριθεί ξανά από τη βάση. Δεν είναι αληθές ότι ο κ. Κασσελάκης δεν συζητά τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Απεναντίας, είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που άνοιξε τη συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για τη σύγκλιση των όμορων προοδευτικών χώρων, αρχής γενομένης από το Κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται από τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοβουλίες στο αμέσως προσεχές διάστημα. «Όταν ο Κασσελάκης είπε από την πρώτη στιγμή ότι θα σπάσει αυγά και θα τους χαλάσει την σούπα, το εννοούσε και θα το κάνει πράξη» λένε από την Κουμουνδούρου, προαναγγέλλοντας -μεταξύ άλλων- φιλολαϊκές προτάσεις νόμου στο κοινοβούλιο, με ταυτόχρονες προ(σ)κλήσεις σε ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας.

Επίθεση στη ΝΔ

«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί. Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί. Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί. Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σας μίλησα με ειλικρίνεια για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Με μεγάλο συναισθηματικό κόστος. Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτήν τη στιγμή; Μόνο με μαύρο χρήμα. Ξεκαθάρισα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις στην Αυγή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προκαλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδεχτεί την πρόταση να ελεγχθούν τα οικονομικά των δύο κομμάτων από ορκωτούς λογιστές.

Διαβάστε περισσότερα: Κασσελάκης: Αν ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μαύρο χρήμα, ας βρει άλλον πρόεδρο

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Θα δεχτείτε τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές; Ιδού η Ρόδος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter