Σκάνδαλο υποκλοπών: Δυο χρόνια μετά έλεγχος στην ΕΥΠ για το Predator – Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Δυο χρόνια μετά έλεγχος στην ΕΥΠ για το Predator – Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Πολλά ερωτήματα» θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του, για τον χρόνο που χρειάστηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τη διεξαγωγή ελέγχου και την ανακάλυψη των στοιχείων στα αρχεία της ΕΥΠ για τις υποκλοπές,

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο «αιφνιδιαστικός» έλεγχος πραγματοποιήθηκε δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ενώ η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν έχει γίνει προτεραιότητα για τη Δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Εφοδος του αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου στην ΕΥΠ

Τέλος, ανακοινώνει ότι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επισκεφτεί τον Άρειο Πάγο για να συζητήσει το θέμα των υποκλοπών και ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα σταματήσει να αναζητά απαντήσεις για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως η υπεράσπιση του κράτους δικαίου είναι θεμέλιο της δημοκρατίας».

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα (in.gr) ότι o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, πραγματοποίησε αυτοπροσώπως «αιφνιδιαστικό» έλεγχο για τις υποκλοπές στα αρχεία της ΕΥΠ, συνοδευόμενος από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες.

Πράγματι, ο έλεγχος αυτός έπρεπε να γίνει, αλλά άμεσα και από την πρώτη στιγμή, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε «ενιαίο κέντρο» παρακολουθήσεων, αν δηλαδή υπήρχαν πρόσωπα –ανάμεσά τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανώτατοι δικαστές και δημοσιογράφοι– που παρακολουθούνταν ταυτόχρονα ή διαδοχικά και από την ΕΥΠ και από άγνωστα κέντρα με χρήση του παράνομου λογισμικού predator.

Αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά και αναζητούν επειγόντως απαντήσεις:

– Τώρα, δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, ανακάλυψε ο Άρειος Πάγος ότι δεν δίνει τα σχετικά στοιχεία η ΕΥΠ; Πόσο αιφνιδιαστική είναι μια τέτοια «επίσκεψη», όταν το πρώτο πράγμα που κάνουν τέτοια σκοτεινά κέντρα είναι να καταστρέφουν κάθε στοιχείο για να καλύπτουν τα ίχνη τους;

– Γιατί χρειάστηκε να περάσουν 8 μήνες –μέσα στους οποίους, ας σημειωθεί, υπήρξε και η εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών- από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη, όπου τονίστηκε ακριβώς πως η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό πρέπει να είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη;

Αύριο, Τρίτη 25 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Σ. Φάμελλο, τον Αλ. Αυλωνίτη και τον Γ. Σαρακιώτη θα επισκεφτούν τον Άρειο Πάγο, σε προγραμματισμένη εδώ και 12 ημέρες συνάντηση για να συζητηθεί ακριβώς το θέμα των υποκλοπών. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα σταματήσει να αναζητά απαντήσεις για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως η υπεράσπιση του κράτους δικαίου είναι θεμέλιο της δημοκρατίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter