Στο εδώλιο σήμερα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδεραστίας

Στο εδώλιο σήμερα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδεραστίας

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία.

Ο Γεωργιάδης υπενθυμίζεται ότι οδηγήθηκε σε δίκη μετά από δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc και καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

Όπως αναφέρει το koutipandoras.gr, το παράδοξο είναι πως εισαγγελέας κληρώθηκε στη συγκεκριμένη δίκη ο Ευάγγελος Ιωαννίδης, ενώ πρόεδρος της έδρας είναι επίσης μετά από κλήρωση η Κυριακή Γαλλίου. Πρόκειται για πρωτοδίκη σε βάρος της οποίας κατατέθηκε αναφορά από την πλευρά Βαξεβάνη σχετικά με δίκη για υπόθεση του Σωκράτη Κόκκαλη η οποία αποφασίστηκε να επαναληφθεί.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η περίπτωση Ιωαννίδη. Ο εν λόγω εισαγγελέας είναι κατά σύμπτωση ο εισαγγελέας που κληρώνεται στις περισσότερες σημαντικές υποθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη, όπως η λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση Βγενόπουλου. Έχει ενδιαφέρον πως και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη. Στη μεν υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ ο δημοσιογράφος αθωώθηκε τελικά ομόφωνα, στη δε υπόθεση Βγενόπουλου-Λαϊκής Τράπεζας καταδικάστηκε πρωτοδίκως με εισαγγελέα έδρας τον Ιωαννίδη και βεβαίως αθωώθηκε στο Εφετείο πάλι ομόφωνα και επί της ουσίας για όσα είχε αποκαλύψει.

Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Ιωαννίδης είχε ισχυριστεί ότι ο δημοσιογράφος παραβίασε προσωπικά δεδομένα και τα δημοσιοποίησε δημιουργώντας κοινωνικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι είναι επικίνδυνος γιατί στράφηκε ενάντια σε Αρχές και υπουργούς. Αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τις αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητες του ο Ιωαννίδης είχε επίσης προτείνει ενοχή με επιχείρημα όπως χαρακτηριστικά είπε, πως από όσο έχει διαβάσει ο ίδιος, η Οικονομία της Κύπρου έπεσε έξω γιατί είχε έλλειμμα και κατανάλωναν περισσότερα από όσα παρήγαγαν. Είχε υποστηρίξει επίσης ότι ο δημοσιογράφος είχε δόλο συκοφάντησης του επιχειρηματία γιατί ως καλός και έξυπνος δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να μη γνωρίζει την αλήθεια.

Ο ίδιος εισαγγελέας είχε βρεθεί στην έδρα δικαστηρίου που θα δίκαζε τον Κώστα Βαξεβάνη σε υπόθεση μήνυσης πρώην υπαλλήλου της ΕΥΠ. Ο Ιωαννίδης, παρότι την ημέρα της δίκης οι δικηγόροι είχαν αποχή, πρότεινε στο δικαστήριο για γίνει η δίκη με το επιχείρημα πως μπορούσε να παραγραφεί το αδίκημα παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας τέτοιος κίνδυνος. Έκανε όμως και κάτι ακόμη. Ενώ προϋπήρχε απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία έπρεπε πρώτα να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις όπου ήταν κατηγορούμενος ο μηνυτής του Βαξεβάνη και μετά να εκδικαστεί η συκοφαντική δυσφήμηση, ο Ιωαννίδης δήλωσε από την έδρα ότι διάβασε στον Τύπο πως οι υποθέσεις του μηνυτή είχαν τελεσιδικήσει. Κάτι τέτοιο ήταν ψευδές αλλά ο εισαγγελέας δεν ζητούσε τα επίσημα χαρτιά της Εισαγγελίας παρά συνέχιζε να υποστηρίζει πως το είχε διαβάσει στον Τύπο.

Documento Newsletter