Σνομπάρισε τον Γερμανό Πρόεδρο η τουρκική κυβέρνηση – Διαδήλωση εναντίον του στην Κωνσταντινούπολη

Σνομπάρισε τον Γερμανό Πρόεδρο η τουρκική κυβέρνηση – Διαδήλωση εναντίον του στην Κωνσταντινούπολη
Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με Εκρέμ Ιμάμογλου και η τέχνη του γύρου (φωτό Χ)

Tριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία κάνει από σήμερα ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Αλλά η επίσκεψη δεν ξεκίνησε καλά. Στο αεροδρόμιο, αντί να τον υποδεχθεί ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν, ή έστω κάποιο υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης, τον υποδέχτηκε ο… περιφερειάρχης Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για μια διπλωματική αποδοκιμασία προς τη Γερμανία, τόσο για πτυχές των γερμανοτουρκικών σχέσεων όσο και για τη στήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Επίσης, πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση του Σταϊνμάιερ ήταν με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου που θεωρείται κύριος αντίπαλος του Ερντογάν.

Πάντως ο Σταϊνμάιερ ήταν τυχερός. Τον περασμένο Νοέμβριο, σε επίσκεψή του στο Κατάρ, δεν πήγε κανείς επίσημος να τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο!

Παρόμοια αντιμετώπιση, ως προειδοποίηση, είχε πριν μία εβδομάδα και ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς που, στην επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, τον υποδέχθηκε μία αντιδήμαρχος.

Διαβάστε σχετικά: Υποτίμηση του Γερμανού καγκελάριου στην Κίνα – Τον υποδέχθηκε μια… αντιδήμαρχος (Video)

Πάντως τον Γερμανό Πρόεδρο τον περίμεναν οι διαδηλωτές που τον αποκάλεσαν «δολοφόνο» για τη στάση του στο Παλαιστινιακό.

Διαβάστε επίσης:

Ντουμπάι: H αεροπορική εταιρεία Emirates πρέπει να επιστρέψει 30.000 αποσκευές μετά το χάος της κακοκαιρίας

Σούνακ: Ανένδοτος για την απέλαση μεταναστών προς τη Ρουάντα – «Οι πτήσεις θα φύγουν ό,τι και αν συμβεί»

Οργανώσεις στήριξης του Ισραήλ, ρίχνουν εκατομμύρια δολάρια για να μην εκλεγούν επικριτές του Ισραήλ στις φετινές εκλογές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter