Ρωσία: Τεθωρακισμένα χωρών του ΝΑΤΟ, λάφυρα από την Ουκρανία, θα εκθέσει η Μόσχα

Ρωσία: Τεθωρακισμένα χωρών του ΝΑΤΟ, λάφυρα από την Ουκρανία, θα εκθέσει η Μόσχα
Γερμανικό άρμα μάχης Leopard 2A6 ανάμεσα σε οχήματα από διάφορες χώρες του κόσμου που συλλέχθηκαν από τους Ρώσους στα πεδία μάχης της Ουκρανίας (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Από την 1η Μαΐου, περισσότερα από 30 δείγματα στρατιωτικού εξοπλισμού, που κατασκευάζονται σε χώρες του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Τουρκία, Βρετανία, Γαλλία κ.ά) αλλά και σε τρίτες χώρες, όπως η Νότια Αφρική, θα εκτίθενται στο Πάρκο της Νίκης στη Μόσχας, ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει μια σειρά δυτικών οχημάτων που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, όπως το αμερικανικό όχημα μεταφοράς πεζικού Bradley, το σουηδικό μαχητικό όχημα πεζικού CV90 και το γαλλικό θωρακισμένο όχημα AMX-10 RC, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

πηγή: Twitter

Το Πάρκο της Νίκης στη Μόσχα είναι ένα υπαίθριο μουσείο που επικεντρώνεται στον εορτασμό της ήττας της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είναι γνωστός στη Ρωσία ως Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πλάνα που δείχνουν τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ στη Μόσχα.

Η έκθεση θα συμπέσει με την παρέλαση της Μόσχας για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα γίνεται στρατιωτική παρέλαση και συνηθίζεται ο ηγέτης να απευθύνεται στα πλήθη. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί συνήθως την ημέρα του εθνικού εορτασμού για να επιδείξει τη στρατιωτική ισχύ της χώρας.

Η περσινή εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα χαμηλότονη, σε αντίθεση με τις προηγούμενες παρελάσεις, με ένα μόνο άρμα να συμμετέχει στην πομπή, ένα παλιό σοβιετικό τανκ T-34 του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου.

Η παρέλαση είχε τα πυραυλικά συστήματα Yars, S-400 και Iskander-M αλλά το παραδοσιακό αερομεταφερόμενο μέρος της Παρέλασης της Ημέρας της Νίκης ακυρώθηκε επίσης.

Η Ημέρα της Νίκης είχε επίσης υποβαθμιστεί σε εθνικό επίπεδο, με τουλάχιστον 23 πόλεις να ακυρώνουν τις παρελάσεις για να τιμήσουν την ημέρα. Ορισμένοι περιφερειακοί ηγέτες ανέφεραν “ανησυχίες ασφαλείας” για την κατάργηση των εορτασμών.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντινούπολη: Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ – Στήθηκαν οδοφράγματα

ΗΠΑ: Πρόστιμο 9.000 δολαρίων επιβλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ – Παραβίασε τις εντολές του δικαστή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter