Με μια λιτή αλλά σαφή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στην λακωνική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στις δηλώσεις κατά την άτυπη ενημέρωση του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου.
«Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν», αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου και συμπληρώνει:
«Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους»
Νέα Δημοκρατία
Στην αμήχανη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να πείσει πως η όλη υπόθεση διερεύνησης ξεκίνησε το 2012, θέλοντας να αγνοεί πως μόνον τα στοιχεία από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς οδήγησαν σε αποτελέσματα.
«Ο δικαστικός έλεγχος του κ. Γ. Παπαντωνίου που ξεκίνησε το 2012 πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δυσώδης υπόθεση των εξοπλιστικών. Για να διαταχθεί προσωρινή κράτηση, προφανώς η Δικαιοσύνη έκρινε ότι υπήρχαν λόγοι που την καθιστούσαν αναγκαία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Κίνημα Αλλαγής
Και το Κίνημα Αλλαγής (άτυπη ενημέρωση) επιχείρησε να πείσει ότι επί εποχής του… ξεκίνησε η διαλεύκανση της υπόθεσης!
Σημειώνει μάλιστα πως η παράταξη από μόνη της «προχώρησε σε πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση».
Επαναλαμβάνει τα περί «διαφάνειας για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση και όλα στο φως» και επισημαίνει πως οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.
Το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για «προσπάθεια εκμετάλλευσης εις βάρος» του ενώ βρίσκει ευκαιρία να επιτεθεί και πάλι στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιλογή της είναι «να γίνει η χώρα μία αρένα με γενικευμένη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων».
Το Κίνημα Αλλαγής επικαλείται τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις της παράταξης για τη διαφάνεια και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, αποφεύγοντας πέραν των άλλων να αναφερθεί στον σκανδαλώδη νόμο περί ευθύνες (σ.σ. ανευθυνότητας) υπουργών.
Πηγές της Χ. Τρικούπη, όταν ρωτήθηκαν για την τοποθέτηση του Ποταμιού, στην οποία υπάρχουν αιχμές για τη περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, απάντησαν ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα τόσο στο εσωτερικό όσο και στη διεθνή παρουσία της και είναι άδικο να κρίνεται από ένα-δύο στελέχη που δεν τήρησαν τον όρκο τους. «Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του κ. Σημίτη», τόνισαν δηκτικά.