Let’s Rock Festival: Οι SixforNine ρόκαραν και τους ουρανούς στα Οινόφυτα

Let’s Rock Festival: Οι SixforNine ρόκαραν και τους ουρανούς στα Οινόφυτα

Σάββατο απόγευμα και ανηφορίσαμε για το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στα Οινόφυτα, όπου πραγματοποιήθηκε και φέτος το Let’s Rock Festival, το event που έχει γίνει θεσμός. Ατυπος μεν, αλλά θεσμός, με γερές ρίζες μάλιστα, για την εγχώρια ροκ και μέταλ σκηνή. Ενα φεστιβάλ που διοργανώνουν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια οι φοβεροί και τρομεροί Beer Drinkers & Hell Raisers. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που συνδέουν πλέον στο μυαλό τους το συγκεκριμένο φεστιβάλ με το κλείσιμο του καλοκαιριού. Η παρουσία κρίνεται απολύτως απαραίτητη για να ολοκληρωθεί ομαλά η περίοδος του θέρους και να μπούμε με ήρεμη και ευχάριστη διάθεση στις υποχρεώσεις του χειμώνα που έρχεται.

Rusty Bonez

Το φεστιβάλ φέτος άνοιξαν οι Under the Sun που θέρμαναν το κοινό με τον stoner rock ήχο τους και ακολούθησαν με επίσης stoner ρυθμούς οι Rusty Bonez. Το κοινό πλήθαινε σιγά σιγά και στη συνέχεια ανέβηκε το πολύ καλό blues rock ντουέτο The Big Nose Attack που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Big Noze Attack

Ακολούθησαν με southern και hard rock διάθεση οι Soundtruck οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους και όπως ανακοίνωσαν από σκηνής θα κυκλοφορήσουν σύντομα τον τρίτο δίσκο τους.

Soundtruck

Headliners του φεστιβάλ φέτος ήταν οι μοναδικοί SixforNine. Ένα συγκρότημα που, όπως και πολλές άλλες ελληνικές μπάντες, θα άξιζε να έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός συνόρων, αλλά υπάρχει αυτή η κατάσταση που ονομάζεται «ελληνική πραγματικότητα» και ο νοών νοείτο. Ωστόσο όπως φάνηκε και από στο φεστιβάλ του περασμένου Σαββάτου στα Οινόφυτα, με τον μοντέρνο, έντονο και ατμοσφαιρικό ήχο τους η τετράδα των George Kapa, Herc Booze, Pete Outfox και Fotis Bernando έχουν καταφέρει να έχουν το κοινό τους και μάλιστα πολύ φανατικό. Ούτε τα κάποια μικρά προβλήματα στο ήχο, ούτε καν η βροχή που ξεκίνησε -προς τη λήξη ευτυχώς του live- δεν στάθηκαν ικανά να κάμψουν τη διάθεση των fans των SixforNine. Μάλιστα στο τέλος και ενώ η βροχή δυνάμωνε το κοινό με πείσμα διεκδίκησε ένα ακόμα τραγούδι, αίτημα που σκόνταψε στις αντικειμενικές καιρικές συνθήκες διότι δεν θα έμενε μηχάνημα και ενισχυτής που δεν θα είχε καεί. Να πούμε πως και από τους SixforNine μπορούμε να περιμένουμε νέο υλικό το επόμενο διάστημα, αφού όπως μας πληροφόρησαν δουλεύουν «πυρετωδώς» πάνω σε νέα κομμάτια τους.

SixforNine

Το ρεζουμέ είναι πως και φέτος περάσαμε καταπληκτικά στο Let’s Rock Festival στα Οινόφυτα. Πρέπει εδώ να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παρέα των –πέντε όπως μου είπαν- ανθρώπων που ξεκίνησαν και συνεχίζουν αυτή τη ξεχωριστή προσπάθεια. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η στήριξη από την τοπική κοινότητα των Οινοφύτων χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να υλοποιείται το φεστιβάλ.

Εχει τη σημασία του, όμως και πρέπει να αναφερθεί, πως αυτή η παρέα, ο «σύλλογος» των Beer Drinkers & Hell Raisers, παιδιά όλοι της περιοχής, επιμένουν να διοργανώνουν το φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τη ροκ και μέταλ μουσική και με περίσσιο πείσμα και θέληση για τη στήριξη της εγχώριας σκηνής. Λίγη από αυτή τη θέληση αν μεταλαμπαδευόταν και στην επίσημη πολιτεία, ίσως οι SixforNine και πολλά άλλα ελληνικά συγκροτήματα να είχαν και καλύτερη τύχη στο διεθνές μουσικό περιβάλλον. Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα την αφήσουμε για μία άλλη φορά…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter