Καιρός: Ζέστη και θερμοκρασία έως 39 βαθμοί – Πού αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες

Καιρός: Ζέστη και θερμοκρασία έως 39 βαθμοί – Πού αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το Σάββατο 22/06 στα δυτικά και βόρεια όπου η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 ˚C σε πολλές περιοχές, ενώ στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες λόγω της επικράτησης των ενισχυμένων βόρειων ανέμων.

Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 40.5 ˚C. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν έως τις 17:00 του Σαββάτου 22/06 και στον πίνακα οι οκτώ μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Ο καιρός της Κυριακής

Σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 37-38, στη Θεσσαλία από 17 έως 38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 35-36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 38-39 βαθμούς, στα Επτάνησα από 20 έως 35-36 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 33-35 βαθμούς (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 37-38 βαθμούς), ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34-36 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στη Ρόδο έως 39 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο γενικά βορειοδυτικοί έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 33 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter