Αλλάζει και πάλι τη «συνταγή» η κυβέρνηση – Υπόσχεται κανονικότητα μόνο σε εμβολιασμένους – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις

Αλλάζει και πάλι τη «συνταγή» η κυβέρνηση – Υπόσχεται κανονικότητα μόνο σε εμβολιασμένους – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις

Τα μίνι lockdown που επιβάλει εδώ και μήνες η κυβέρνηση με μέτρα που αφορούν τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους, με σκοπό την αποφυγή ενός γενικού lockdοwn φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο. Έντεκα περιοχές βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας με περιοριστικά μέτρα ακόμα και για εμβολιασμένους παρά τα προνόμια που υποσχέθηκε.

Τώρα, έπειτα από ένα καλοκαίρι γεμάτο περιορισμούς, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως ούτε και αυτή η «συνταγή» πέτυχε. Για τον λόγο αυτό είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αλλαγές δίνοντας περισσότερα «προνόμια» για όσους κάνουν το βήμα προς την «επιχείρηση Ελευθερία» και τιμωρώντας όσους αντιστέκονται στα εμβόλια και δείχνουν ανυπακοή. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη τις επόμενες κινήσεις υποσχόμενος επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, αδιαφορώντας επί της ουσίας για το αν η βόρεια Ελλάδα «κοκκινίζει» μέρα με τη μέρα, οι ΜΕΘ έχουν αγγίξει το 95% σε πληρότητα, οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 15.000 και τα κρούσματα παραμένουν πάνω από 2.000 ημερησίως.

Το νέο κυβερνητικό σχέδιο λοιπόν περιλαμβάνει μεγαλύτερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, ελευθερίες που θα αφορούν ακόμα και τις «κόκκινες περιοχές». Στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας – όπου, με βάση το ισχύον πρωτόκολλο, έχουν πρόσβαση μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα – αναμένεται να επιστρέψει η μουσική και πλέον και ο χορός. Επίσης, περιλαμβάνει την κατάργηση του ισχύοντος πλαισίου περί καθήμενων αποκλειστικά στα κέντρα διασκέδασης (που είναι αμιγείς χώροι, δηλαδή υπάρχουν εμβολιασμένοι θαμώνες) αλλά και η κατάργηση του «κόφτη» στην πληρότητα των χώρων εφόσον δέχονται μόνον εμβολιασμένους.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα, στις «κόκκινες περιοχές» ισχύει η νυχτερινή καραντίνα (από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας) αλλά και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Όσον αφορά στις παρελάσεις, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει διά στόματος Μάκη Βορίδη πως θα πραγματοποιηθούν κανονικά παρά τα καμπανάκια των ειδικών για πιθανή έξαρση των κρουσμάτων.

Στο «κόκκινο» 13 περιοχές 

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει επίσης την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όπως την συνέθεσαν τα μέλη της υποεπιτροπής Επιδημιολόγων κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση.

Καρδίτσα και Σέρρες φαίνεται πως θα αποτελέσουν τη νέα προσθήκη στο κόκκινο επίπεδο, μετά την εισήγηση των Επιδημιολόγων που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα στη συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων με τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» να αυξάνονται σε 13. Στις υπόλοιπες 11 περιοχές, δηλαδή σε Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα το lockdown όλα δείχνουν πως συνεχίζεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter