Αϊτή: Εκατοντάδες αστυνομικοί από την Κένυα σε αποστολή του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Αϊτή: Εκατοντάδες αστυνομικοί από την Κένυα σε αποστολή του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του εγκλήματος
Κενυάτες αστυνομικοί έφτασαν στο Πορτ-ο-Πρενς (AP Photo/Odelyn Joseph)

Η πρώτη ομάδα Κενυατών αστυνομικών που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ έφτασε στην Αϊτή, σχεδόν δύο χρόνια αφότου η χώρα της Καραϊβικής ζήτησε βοήθεια για να αντιμετωπίσει την έκρηξη της βίας των συμμοριών.

Εκατοντάδες αστυνομικοί από την Κένυα προσγειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Πορτ-ο-Πρενς, του οποίου το κύριο διεθνές αεροδρόμιο άνοιξε ξανά στα τέλη Μαΐου, καθώς παρέμενε κλειστό για σχεδόν τρεις μήνες εξαιτίας των συμμοριών.

Σύμφωνα με το Associated Press, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό ποια θα ήταν η πρώτη αποστολή των Κενυατών αστυνομικών, που εστάλησαν για να αντιμετωπίσουν τις συμμορίες που ελέγχουν το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής.

Περισσότεροι από 580.000 ανθρώποι σε όλη τη χώρα έχουν βρεθεί χωρίς στέγη, καθώς οι συμμορίες λεηλατούν γειτονιές στην προσπάθειά τους να ελέγξουν περισσότερο έδαφος.

Η άφιξη των Κενυατών σηματοδοτεί την τέταρτη μεγάλη ξένη στρατιωτική επέμβαση στην Αϊτή. Ωστόσο, ενώ ορισμένοι Αϊτινοί καλωσορίζουν την άφιξή τους, άλλοι βλέπουν το γεγονός επιφυλακτικά, δεδομένου ότι η προηγούμενη επέμβαση (η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ 2004-2017) αμαυρώθηκε από ισχυρισμούς για σεξουαλικές επιθέσεις αλλά και το ξέσπασμα χολέρας.

Ο Ρομάν Λε Κουρ, ανώτερος εμπειρογνώμονας στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος, κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να μοιραστούν λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων εμπλοκής των αστυνομικών και της λειτουργίας της αποστολής.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Απαγορεύει την πρόσβαση σε 81 δυτικά μέσα ενημέρωσης – Ποια ελληνικά ΜΜΕ είναι στη λίστα

Κένυα: Η αστυνομία πυροβόλησε διαδηλωτές – Τουλάχιστον 10 νεκροί – Πυρπολήθηκαν κτίρια στην πρωτεύουσα

Ισραήλ: Πονοκέφαλος για τον Νετανιάχου η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιστρατευτούν οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter